KimmoHoikkala Kultturelli ihminen?

Poikkeavissa on potentiaalia

Oman tien kulkija on aina poikkeava ihminen

Jos ajatellaan, että kaikki kansalaiset haluavat muistuttaa omalla olemuksellaan mahdollisimman paljon muita kansalaisia, niin silloin yhteiskunnasta puuttuu poikkeavan rohkea ajattelu, jota sanotaan oman tien kulkemiseksi.

Usko parempaan 

Uskon poikkeavissa ja syrjityissä kansalaisissa olevan paljon ammentamatonta potentiaalia, mutta sitä ei haluta hyödyntää yhteiskunnassamme. Poikkeava kansalainen voi olla usein uudisraivaajahenkinen ja asioiden suotuisampaa järjestäytymiseen ideoita omaava ennakkoluuloton ajattelija.

Kehuringissä ei ole sijaa poikkeaville

Poikkeavan ajattelumallin vahvuus on juuri siinä että se antaa yhteiskunnalle kehitysmissuuntaa ja eri vaihtoehtoja, kun tyypillisesti kansalaiset jotka taputtelevat toisiaaan olalle ovat taantumuksellisia ja ideaköyhiä. Kun olkaantaputtelijat retostelevat menneillä suorituksilla, niin poikkeava kansalainen on tyytyväinen hetkessä eläjä jolla on näkemystä.

Mistä humaani näkemys muodostuu?

Humaani näkemys ei ole aina itsestäänselvyys poikkeavalla kansalaisella, vaan näkemys laajempiin asiakokonaisuuksiin vaatii älykkyyttä ja viisautta.  Silloin kun puhutaan ihmisen elämään liittyvästä näkemyksestä on johdonmukainen arvomaailma ja taito asettua erilaisten ihmisten asemaan välttämätöntä.

Kilteintä poikkeavaa haluaa kaikki alistaa 

Poikkeava kansalainen on ennalta-arvaamaton käyttäytyjä. Kilttinä ihmisenä hän on tietenkin syrjitty, jolloin hän on poikkeava ja näkymätön kansalainen olkaantaputtelijoiden kerhoille. Kiltin poikkeavan kansalaisen tunnistaa siitä että kaikki muut kansalaiset haluavat kilttiä kansalaista alistaa ja kiusata.

Onko varaa hukata poikkeavien potentiaali?

Kiltin kansalaisen kiusaaminen alkaa joidenkin toisten kansalaisten kokemasta ärsytyksestä ja siitä se leviää muiden ympäristössä olevien tietoisuuteen. Vähitellen kiusaamisesta tulee tapa käyttäytyä ja poikkeva kiltti ihminen jää yhteiskunnassa koko lailla yksin. Onko Suomessa todellakin varaa heittää kiltin ja poikkeavan kansalaisen henkinen pääoma ja luovuuspotentiaali hukkaan?

Poikkeavissa on aina se potentiaali, jota muita matkivassa kansalaisessa ei ikinä voi olla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Tämän blogin suosituimmat