KimmoHoikkala Kultturelli ihminen?

Sydäntietoisuus

Sydäntietoisuuden suhde ihmisen mieleen ja käyttäytymiseen?

Sydäntietoisuus, mitä se on?

Oletko miettinyt, kun halaat eri henkilöitä, niin halaaminen tuntuu hyvin erilaiselta eri ihmisten kohdalla. Enkä nyt tarkoita naisten maitorauhasten tuomaa jännitettä! Olen ihan vakuuttunut, että sydäntieoisuus on olemassa ja aistimme sydämellä tunneasioita todella vahvasti.

Mieli, mitä se on?

Mieli voi sairastua ja siksi puhutaan hyvästä mielenterveydestä. Mieli on nähdäkseni aivojen silta sydäntietoisuuteen, vaikka sydäntietoisuus ei ole aina läsnä, niin mieli on aina läsnä. Sydäntietoisuuden huomaa erityisesti silloin kun on lähellä sosiaalisessa mielessä vastaanottavia persoonia. Toki aivot reagoivat mielen ja sydäntietoisuuden kautta myös niin sanottujen kylmien persoonien läsnäoloon, jolloin puhutaan intuitiivisesta ympäristön havaintokyvystä.

Voiko sydäntieto olla väärässä?

Intuitio voi tietenkin olla väärässä, mutta väitän, että usein on syytä uskoa ensimmäistä selvää välittävää tai hylkivää vaikutelmaa toisesta henkilöstä. Silloin ainakin minimoi selvät haittatapaukset ja pitää toivoa yllä, että välittävistä henkilöistä voi muodostua itselle suotuisia sosiaalisia kontakteja. Turhaa ei puhuta ensivaikutelman tärkeydestä, jota voisi myös parhaimmillaan nimittää sydäntietoisten laajennetuksi synkronismiksi.

Miten valoisa sydäntietoisuus voidaan havaita?

Oletetaan, että on viiden henkilön ryhmä ihmisiä suljetussa tilassa ja paikalle saapuu vahvan sydäntietoisuuden eli henkisen tason omaava henkilö. Silloin voi tapahtua erilaisia asioita, kun vertailussa olisi sama viiden henkilön ryhmä huonoa mielialaa ja epäharmoniaa kylvävän ihmisen seurassa. Vahvan sydäntietoisuuden omaava henkilö luo hyvää mielialaa kaikenlaisissa sosiaalisissa ympäristöissä ja harmoniassa olevaa elämän ymmärryksen tasoa.

Miten vahva sydäntietoisuus säilyy häiriityneessä sosiaalisessa ympäristössä?

Vain erittäin vahvat ja nähdäkseni vahvan sydäntietoisuuden omaavat henkilöt voivat vastustaa pahaa mielialaa kylvävää sosiaalista ympäristöä. Ja mahdollisesti vähitellen he voivat muuttaa koko pahansuopaa ja häiriintynyttä sosiaalista ympäristöä kohti laajempaa sydäntietoisuuden tasoa. 

Sydäntietoisuus on vahvimmillaan, kun se on rakkaudellisessa sillassa mielen välityksellä henkilön aivotoimintaan. Antakaa hyvät ihmiset sydäntietoiselle ihmiselle tilaa, koska hän antaa tilan aina teille.

 

PS. Kiitän tästä aihepiiristä vanhinta isoveljeäni Timoa, jonka kanssa keskustelut ovat olleet tämän aihealueen suhteen hyvin inspiroivia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Tämän blogin suosituimmat