KimmoHoikkala Kultturelli ihminen?

Ystävyydestä: kukin voi halutessaaan olla ainutlaatuinen!

Joillakin on enemmän annettavaa kuin toisilla, mutta kaikilla on paljon annettavaa jossakin asiassa, johon toinen ei voi antaa enempää. Tarkoitan esimerkiksi aidon ystävyyden merkitystä toiselle ei voi kolmas henkilö helposti korvata.

Jos elämä perustuu täysin kylmiin asioihin, joihin ei liity suoraa tunnetekijää muihin ihmisiin, niin kyllä silloin ihminen on henkisesti täysin vajaa.

Onko lopulta tärkeää kokea ihmisenä ainutlaatuisuutta jossakin asiassa esimerkiksi helpoin tie tähän on ehkä juuri aidon ystävyyden kokeminen.

Maailmassa on joka asiassa aina kaikessa suoraan mitattavissa asioissa samanveroisia tai usein vielä monia parempia ihmisiä, joten ihmisyyden ainutlaatuisuuden saavuttaa helpoiten ja uskottavimmin henkisellä tasolla. Joten ole avoin ja luo mahdollisuus ystävyydelle olemalla aidosti oma itsesi, äläkä yritä olla sitä mitä kuvittelet toisen sinun haluavan olla.

Lujin ihmissuhde löytyy juuri sellaisten ihmisten välillä, jotka sallivat toisensa olevan omia persoonallisia ihmisiä ja kaiken tärkeintä on lujassa ihmissuhteessa eli aidossa ystävyydessä se, että henkilöiden välille syntyy tunnekokemisen taso, jolloin voit riemuita mukana ja myös surra myötätunnosta ystäväsi kokemaa surua. Ystävyyssuhde mitataan aina vasta silloin kun asiat ovat aidosti kriisiytyneet ja silloin huomaat, että harva rinnalle jää, mutta he myös jäävät.

Ystävyydelle kippistä! 

Toivoo Kimmo

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Kippistä ystävyydelle, siinä tämän vuoden alkamiselle hyvä toivotus.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Hyvin sanottu, olet ymmärtänyt ystävyydestä olennaisen.
Ole aina oma itsesi!
Itsesi näet toisen silmistä, näet elävässä peilissä oman vaikutuksesi, et peilistä, joka ei kerro mitään.
Ihmisuhde on inhimillisyyden ydin.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Kiitos Margareta. Joo eikä siitä tule mitään, jos elää vallan erakkona, koska silloin kadottaa tosiaan vähintäänkin osan inhimillisyydestään.

Tämän blogin suosituimmat