KimmoHoikkala Kultturelli ihminen?

Kritiikissä William Shakespeare!

En ymmärrä sitä että mihin perustuu William Shakespearen luoman myytin ylläpito vielä tällä aikakaudella. Tarkoitan tällä myytillä käsitystä parisuhderakkaudesta, jonka mukaan toinen henkilö ei voi elää ilman toista ja menetetyn rakkauden vuoksi joutaa tappamaan itsensä.

Voi olla että joitakin naisia kiehtoo ajatus, että joku kaunis nainen tappaa itsensä ja mielitiettynä ollut mies ei osoita kuollutta kohtaan edes juuri mitään kunnioitusta. Oleellista on tajuta, että rakkauden takia ei kukaan tapa itseään, vaan kyseessä on aina mielenhäiriötila.

Ei varsinkaan nuorena kannata menettää toivoa niin sanotun menetyn rakkauden vuoksi, eikä tietenkään vanhempanakaan henkilönä. Elämä on niin kauan mahdollisuus kun sitä on jäljellä ja käsitys yhdestä ainoasta oikeasta rakastajasta on täyttä paskaa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Sä otat runouden liian kirjaimellisesti.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Miten niin? Mihin perustat väitteesi?

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

No, minusta ainakin vaikutti, että kritisoit Shakespearea siitä, että hänen näytelmäänsä ei voi ottaa tosissaan kirjaimellisena elämänohjeena.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala Vastaus kommenttiin #3

Jaa ja sen takia minä otan Shakespearen kirjaimellisesti. En ole ikinä ottanut, mutta tiedän että sen kaltaisia ihmisiä on olemassa. Ja perustuihan Shakespearen Romeo ja Julia johonkin alkutarinaan.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Joskus rakkaus voi toimia samoin,kuin mielenhäiriökin,esimerkkejä riittää.
Kaikki järki voi pahimillaan hävitä.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Silti kyseessä on mielenhäiriö, jos ihminen haluaa itsensä tappaa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Täytyyhän tragediassa olla yleisö järkyttävää draamaa. Eikä tällaisen rakkauden kuvaaminen ole Shakespearin keksintö. Roomeossa ja Juuliassa on keskeisena teemana näyttää miten pahasti voi käydä lapsille kun heidän vanhempiensa suvut pitävät vihaa kekenään. Tästä aiheesta on kirjoitettu lukuisia eri kulttureihin sijoittuvia romaaneja ja näytelmiä.

Tämän blogin suosituimmat