KimmoHoikkala Kultturelli ihminen?

Älä palvo kuolleita, mutta vaali muistoja!

Onkohan se sillain, että leskeksi jäänyt henkilö ei vain useinkaan löydä sellaista rakastumisen tunnetta muita kohtaan mitä hänellä oli omaa puolisoaan kohtaan.

Vertailu nuoruuden huippuihastumisiin voi tehdä rakastumisen vaikeaksi vanhemmalla ikää, vaikka haluaisi rakastua niin vertaaminen vie siitä parhaan intohimon pois. Olisi hyvä leskenäkin antaa uusille ystäville mahdollisuus tulla omaan elämään, koska se auttaa myös käsittelemään vanhoja tunnekokemuksia niille kuuluviin muistilokeroihin.

Leskenä rakastuminen voi olla tosiaan mahdollisuus, vaikka sitä ei löytyisikään aivan nuoruuden intohimoa. Kun ihminen jää kiinni liiaksi kiinni vanhoihin tunnekokemuksiin, niin sillä on vääjäämättä elämää paljon rajoittava vaikutus. Sanoisin mielelläni leskille, että suru pitää tietenkin surra, mutta älä rakenna muureja sosiaaliseen ympäristöösi, vaan anna ihmisten tulla luoksesi ja älä jää palvomaan kuoleita, vaikka leskenä tietenkin muistat puolisosi rakkaana henkilönä ja ehkä ainoana oikeana.

Kuolleen puolison palvominen vie kyllä pohjan kaikilta uusilta ihmissuhteilta ainakin syvemmässä merkityksessä. Asiat pitää ensiksi tunnistaa, sitten asiat pitää kohdata ja lopulta asiat pitää käsitellä ja hyväksyä sellaisenaan.

Annetaan elämän yllättää!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Tämän blogin suosituimmat