*

KimmoHoikkala Kultturelli ihminen?

Taiteen ja urheilun yhdistää intohimo!

Aloin miettiä määritelmää intohimolle omin sanoin. Intohimo saa ihmisen toimimaan joskus jopa hyvin tavoitteellisesti, jolloin intohimoista henkilöä usein ohjataan saavutuksiin ja päämääriin valmentajien tai sen tapaisten näkijöiden toimesta. Intohimo on varmaan silloin totta, kun ei edes tajua miksi tekee jotain, vaikka tekemisestä saa suurta tyydytystä. Välillä voi tehdä kipeetäkin, mutta intohimolla asiaansa suhtautuva henkilö kestää myös intohimoasiaansa liittyvät tuskat helpommin kuin muilla elämän osa-alueilla.

Mielestäni ihan mielenkiintoinen jako intohimoisissa henkilöissä on se, että toiset ovat intohimoisesti treenaavia urheilijoita ja toiset taiteellisesti luovia, vaikka moni artisti vaikuttaa olevan tällä aikakaudella ihan hyvässä fyysisessä kunnossa. Urheilijat ovat nykyään lähes poikkeuksetta hyvähermoisia tai ainakin ne jotka menestyvät. Kai sitä jotain samankaltaisuuttakin voi olla huipulla taiteilijoissa ja urheilijoissa. Yhteinen tekijä urheilun ja taiteen huipulla on tosiaan intohimo eli passion, jota myös sisäiseksi motivaatioksi voi sanoa. On olemassa hyvin luovia urheilijoita esimerkiksi palloilulajeissa näkee huikean luovia ratkaisuja urheilijoilta, joten luovuus näkyy myös urheilussa.

Suurin osa suomalaisista on tavallisia eikä siinäkään mitään huonoa ole, mutta aina parempi mitä enemmän ihmisille löydetään niin intohimoisia asioita elämässä, että elämä tuntuu vahvasti merkitykselliseltä! Yksi intohimoinen ihminen tarjoaa monille tavallisemmalla suorituspotentiaalilla varustetulle ihmiselle paljon elämyksiä. Olkaamme kiitollisia, että joukossamme on pieni mutta merkittävä ryhmä suurella intohimolla asioihin suhtautuvia kansalaisia! 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Intohimolla on monta ulottuvuutta ei vain taide ja urheilu. Koen tämänkin myönteisenä: "Olkaamme kiitollisia, että joukossamme on pieni mutta merkittävä ryhmä suurella intohimolla asioihin suhtautuvia kansalaisia! "

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Kiitos Irja! On tietenkin muitakin ulottuvuuksia. Intohimoinen suhtautuminen asioihin takaa itseään tyydyttävän lopputuloksen myös muilla elämän osa-alueilla.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Helppoa olla Irjan ja Kimmon kanssa samaa mieltä, kun mielestäni joka ikistä asiaa ohjaa intohimo, myös laiskottelua;)

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala Vastaus kommenttiin #3

Onhan esimerkiksi Bill Gates kehunut laiskoja ongelmanratkaisussa, että laiskat löytävät helpoimman ratkaisun.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #4

Oikein, eli laiskuus on kehityksen veturi, mitä laiskempi tyyppi sen enemmän hän keksii välineitä helpottamaan työtaakkaansa.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #5

Ja kun laiskuuteen yhdistyy lahjakkuus, on henkilö yhä tehokkaampi. Toisesta laidasta löytyy tietysti lahjaton ahkeroitsija - sähläri.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #6

Kaikkein pahin yhdistelmä mitä tiedän työelämässä on työntekijä joka on ahkera mutta tyhmä. Vai pitäisikö sanoa, että tyhmä ja ahkera.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset