KimmoHoikkala Kultturelli ihminen?

Elämä on kaikkien eilisten kohtaamisten summa!

Elämässä on olemassa niin sanottuja pistetuttavuuksia, jotka tapaa elämässä yhden ainoan kerran elämässä. On olemassa myös tuttavasuhteita, jotka saattavat vaurioitua elämän tyrskyissä ja mennä poikki. Ja monille tulee ero myös parisuhteessa.

Jos roikkuu toisessa, ei kykene päästään irti, vaikka joskus on järkevä osata irrottaa. Onhan se tavallaan väärin, että joku tunneherkkä ihminen suree vieraampien henkilöidenkin perään enemmän kuin heidän seurustelukumppanit.

Surullinen tilanne on myös silloin, kun suree suotta jonkun henkilön lähtöä omasta elämästä, vaikka toinen henkilö ei ole edes sen surun arvoinen. Eri asia on kun joku ihminen kuolee ja lähtee pois ikuisesti keskuudestamme, niin silloinhan emme varmasti aina tiedä sallisiko kuollut henkilö tunneherkän etäisemmän tuttavan surun, vaikka vaikea sitä on käsittää jos hän ei sitä sallisi.

Suorempi viestintä olisi aina parempi tunneasioissa kuin tunteiden peittely. Ymmärtäen toisen surua erotilanteen hetkellä voit antaa toiselle ihmiselle paljon voimaa kohdata tulevia myrskyjä elämässä. Älä siis hajoita tunneherkkää ihmistä lisää eron hetkellä, vaan osoita ymmärrystä häntä kohtaan ja pyri vahvistamaan hänen uskoa tulevaisuutta kohtaan.

Osoita, että hän on osa elämääsi vaikka tienne eroavat, jos siihen kykenet niin voit tehdä tunneherkälle ihmiselle suuren voimaannuttavan teon hänen tulevaisuutta ajatellen.

Elämän voi ajatella olevan kaikkien eilisten kohtaamisten summa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Tämän blogin suosituimmat