KimmoHoikkala Kultturelli ihminen?

Hyvin syvästä psykoosista kirjaidea!

Tämä olisi varmasti erikoinen kirjaidea! Koko käsikirjoitus perustuisi siihen, että on olemassa vahvassa psykoosissa elävä mies, joka luulee olevansa perheellinen ja eronnut. Sitten hän käy joka päivä poikien luona ajatuksissaan, vaikka poikia ei ole edes olemassa. Hän jopa välillä riitelee ex-vaimonsa kanssa. Kaikki huipentuu siihen, että hän elää elämän jossa miehen mielikuvituslapset ovat aina lapsia.

Mies ei myöskään itse tajua vanhenevansa, vaan päivät ovat aina samanlaisia vuosikymmeniä tiettyjä poikkeuksellisia tapahtumia kuten poikien synttäreitä ajatellen, mutta aika kuluu miehen ajatuksissa noin 15 kertaa hitaammin kuin aika oikeasti kuluu esimerkiksi häntä tarkkailevan hoitotahon kelloissa. Mies sairastuu 26-vuotiaana ja hän kuolee 86-vuotiaana eläen oikeastaan vain 4 vuotta poikien ja ex-vaimonsa kanssa omassa harhamaailmassa.

Millaisia ajatuksia kirjaideani herättää? Itse ajattelen, että tästähän voisi tehdä täydellisen romanttisemman tai kauhuversion varsinkin psykoosissa elävää miestä kohtaan. Lukukokemukseen vaikuttaisi tässäkin huomattavan paljon lukijan oma kokemus elämästä.

PS. Voisihan ajatella myös samankaltaista tarinaa niin päin, että miehellä on entinen perhe, mutta hän luulee sitä harhaksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kieltämättä kekseliäisyyttä osoittava kirjan aihe. Siinä pitäisi olla taitava tajunnanvirtakirjoittaja, jotta siitä tulisi nautittava lukuelämys. Varsinaista jännitysjuontahan siihen on vaikea saada mukaan, kun kyse on lukijankin tietäen pelkästä mielikuvituksesta.

Mutta onhan Finlandiapalkinnonkin saanut teos, jonka nimi on "Uuni". Siinä kuvataan satojen sivujen pituudelta nimensä mukaisesti uunin muurauksen edistymistä. Ei muuta.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Voisihan tuosta aiheesta saada kiinnostavan kirjan. Eihän lukijan tarvitse alusta lähtien tietää, että kyseessä on harha.
Tuli mieleen Albeen näytelmä Kuka pelkää Virginia Wolfia. Siinä pariskunta riitelee illanistujaisissa yhdessä nuoren parin kanssa kuvitellusta lapsestaan.
Psykoottisena harhana esitettynä tällainen juoni ei tunnu uskottavalta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hyvä kirja siitä tulee, jatka vaan kirjoittamista.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Hyvät kirjan- ja juttujen aiheet tuppaavat olemaan kortilla, joten en sinuna jakelisi niitä ihan noin vaan tänne meidän "varastettavaksi". Kuten varmaan muistat, suuri suomalainen kirjailija Jari Tervo on todennut: "Kaikkea saa varastaa, mikä ei ole pultattu kiinni", jotenkin noin hän on todennut.

Onnea kirjailijan urallesi. Vähäisen kokemukseni perusteella; kirjoittaminen vaatii vain kirjoittamista - ja hiukan fundeeraamista.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Kafkan muodonmuutos ja Rothin Rinta olivat vähän rajumpia idealtaan. Matrixkin on vähän samaa sarjaa. Niin ja Castaneda..

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

En minä jaksa tällaista käsikirjoitusta kirjoittaa. Ja onhan se minusta melkoinen kauhukirja, jos sairastuu sellaiseen psykoosiin isänä, että pitää lapsiaan harhana.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Mika Waltari ei koskaan käynyt Egyptissä.

Tämän blogin suosituimmat