KimmoHoikkala Kultturelli ihminen?

Kivaa joulun aikaa Oulusta!

Mistähän sitä näin joulun alla tonttuna kirjoittaisi? Taidan tyytyä perinteiseen kaavaan ja kirjoittaa minulle tärkeistä tapahtumista Suomessa vuoden 2017 aikana. 

NHL-rookie-kausi sujui Patrick Laineella Winnipeg Jetsien tiimissä hyvin ja Lauri Markkasen varaus NBA seuraan nimeltään Chicago Bulls olivat suuria urheilu-uutisia maailmalta Suomeen. Ja Markkasen kausihan on alkanut hyvällä heittotarkkuudella ja peliajalla!

Koripallossa Susijengi pärjäsi ihan kohtalaisesti EM-kisoissa, vaikka noutaja tuli ekoissa pudotuspeleissä. Jalkapallossa Suomen maajoukkue eli Huuhkajat ovat nostaneet vuoden loppua kohti tasoaan huomattavan paljon. EM-kisat olivat Lontoossa varmaan monelle suomalaiselle penkkiurheilijalle pettymys, vaikka junioreissa suomalaiset pärjäävät hyvin, mutta paukut eivät aikuisten sarjoihin aina kanna.

Yhteiskunnallisesti merkittäviä asioita ovat olleet sote-soppa, kuntavaalit ja pääministeri Juha Sipilä versus Atte Jääskeläinen versus Yleisradion henkilöstö -gate. Toki Suomi 100 juhlallisuudet saivat rennot meikäläisen kaltaiset tiukkapipot jo repeilemään ohjelmamestareiden takia jne. 

Unohdinko jotain urheilusta vielä. F1-kuskit Kimi Räikkönen ja Valtteri Bottas ovat olleet tietynlaisten penkkiurheilijoiden keskuudessa Suomen johtavia urheilun suurlähettiläitä, vaikka aivan vääntö ei formuloissa riittänytkään maailmanmestaruustasolle tälläkään kaudella.

Naisampumahiihtäjät olivat iloinen piristys urheilun saralla. Mari Laukkanen ja Kaisa Mäkäräiseltä sopii odottaa ensi vuonna olympialaisissa mitä vaan! Iivo Niskanen piti Suomen hiihtomaineen miehissä pystyssä vai oliko kyseessä maineenpalautus, kun Iivo voitti 15 km perinteisen hiihtokisan Lahden MM-kisoissa. Naisten hiihtotaso on Suomella laajempi, vaikka silti oli koskettavaa seurata, kun Suomi saavutti naisten viestissä MM-pronssin Lahdessa. 

Kulttuurista mieleeni jäi tänä vuonna etenkin Juha Hurmeen kirjallisuuden Finlandia-palkinto teoksella Niemi ja Pentti Linkolan elämäkertakirjalla ansaittu tieto-Finlandia palkinto Riitta Kyläpäälle. Musiikissa on ollut ehkä hieman iloisempi vuosi, johon suomalaisten radiokanavien soitossa on yleensä tottunut.

Hyvää joulun odotusta kaikille mainituille ja muillekin intohimoisille henkilöille!

t. Kimmo Hoikkala, Oulu

(Kirjoittaja on aktiivinen radionkuuntelija ja sosiaalisen median käyttäjä, joka harvemmin seuraa televio-ohjelmia.)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Kiitos Ari ja samoin sulle kans! :)

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Hyvä kattaus vuoden tapahtumista positiivisessa hengessä.
Hyvää ja kaunista Joulua sinne Ouluun.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Kiitos samoin sinulle Elle! :)

Tämän blogin suosituimmat