KimmoHoikkala Kultturelli ihminen?

Vihdoin on äitienpäivä!

Huomasin, että en ole kirjoittanut yhtään kirjoitusta äitienpäivästä, joten kai voin yrittää kirjoittaa lopulta jotain tästäkin aiheesta lähinnä omien kokemusteni perusteella!
Oma äitini


Poikana ja vuonna 1978 syntyneenä kuopuksena olen äidistäni sitä mieltä, että riman yli päästiin, vaikka vähän se heilahteli. En jaksa enää muistella ikäviä muistoja äidistäni, vaan hakea ymmärrystä kyvyttömyydelle hänen omasta lapsuudesta 1930-luvun yksinhuoltajan lapsena.


Muistoja äidistäni


Parhaat muistot vieläkin elävästä äidistäni ovat mehevät voissa paistetut jauhelihapihvit perunoiden kanssa ja muutama reissukokemus. Etenkin matkani yhdessä äitini kanssa Helsinkiin joskus 1980-luvun lopulla oli mukava, kun olimme Espoon Lepolammin lomakodissa yöpymässä ja kävimme muun muassa Eduskunnan ovella ja kansallismuseossa. Lisäksi äidin kanssa oli kivaa pelata vielä 1990-luvulla pihapelejä kuten sulkapalloa, petanqia ja löimme pesäpalloakin, kun olin tehnyt koulussa sorvannut pesäpallomailan ala-asteella.


Rakkaudesta


Synnymme lähes aina rakkauden vallitsemasta kehosta eli äidistämme ja näen syvässä naisen rakkaudessa mieheen ja äitiydessä jotain samankaltaista. Uskon, että esimerkiksi ensimmäisessä seurustelusuhteessani nainen yritti huolehtia minusta jollakin lailla, kun olinhan minä sairastunut vaikeasti jo vuonna 2003 vaikeasti ja silti avioiduin 2008 sykyllä. Kaikesta huolenpidosta ja vastavuoroisuudesta huolimatta ensimmäinen seurustelusuhteeni päättyi avioeroon vuonna 2015.


Lapset


Olen muutaman kerran kuullut, kun poikani joitakin vuosia sitten kutsuivat minua vahingossa äidiksi ja pidän sitä tällä hetkellä vielä suurempana tunnustuksena kuin silloin, jolloin saatoin olla usvaisessa mielentilassa väsyneenä vanhemmuudesta johtuneiden rasitustekijöiden takia.


Onnea äidit ja äidilliset persoonat!


Äitiyden ydinajatusta pitää vaalia, koska sen perusta sisällyttää aidoimman rakkauden ja siksi toivotan onnea kaikille äidillisille persoonille, vaikka sinulla ei olisikaan omia lapsia!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Tämän blogin suosituimmat