KimmoHoikkala Kultturelli ihminen?

Kaikki blogit puheenaiheesta äitienpäivä

Vihdoin on äitienpäivä!

Huomasin, että en ole kirjoittanut yhtään kirjoitusta äitienpäivästä, joten kai voin yrittää kirjoittaa lopulta jotain tästäkin aiheesta lähinnä omien kokemusteni perusteella!
Oma äitini


Poikana ja vuonna 1978 syntyneenä kuopuksena olen äidistäni sitä mieltä, että riman yli päästiin, vaikka vähän se heilahteli. En jaksa enää muistella ikäviä muistoja äidistäni, vaan hakea ymmärrystä kyvyttömyydelle hänen omasta lapsuudesta 1930-luvun yksinhuoltajan lapsena.


Muistoja äidistäni

Äideille

Toivon teille voimia, jaksamista, aurinkoa ja rakkautta tehtävässänne. Neljän lapsen äitinä voin vain sanoa, että kaikki halaukset, keskustelut, ojennukset, pettymykset, leikki-, lukutuokiot lasten kanssa kannattavat.

Mekin aikuiset kasvoimme ehjiksi rakkaudella, mutta myös meidän äidit (mies tai nainen) välillä väsyivät.

Toivottavasti tänään tunnet itseäsi kuin kuningatar. Itse tunsin aamiaisella olevani sellainen kuningatar kun sain kuvassa olevan kaulakorun lapselta. Varmasti moni ikkalalainen äiti sai sellaisen koska lapset olivat tehneet niitä koulussa.

Pari tarinaa äidistä

Olenkin aiemmin kirjoittanut jo edesmenneestä isästäni. Tänään on kuitenkin muistettava omaa äitiä, koska on äitienpäivä. Pitäisihän sitä muistaa muutenkin, mutta oma äiti-poika -suhteeni on aika rauhallinen. Ei pakollista yhteydenpitoa koska kumpikaan meistä ei ole sitä tyyppiä. Olemme siihen liian samanlaisia. Vaivaannuttavaa sellainen turhaan soitteleminen.

Äiti

Äiti,

kuka sinä oikein olet,

oletko nainen vai hiiri?

Oletko yksi päivä vuodessa,

vaiko joka ikinen hetki?

Ei sinua kukaan syytä,

jos vaikka oletkin äiti.

 

Mitä on äidin rakkaus,

onko se takertumista lapseen

tai lapsiin,

jotta kaikki muut voi unohtaa?

Niin kaunis on äiti,

niin korkea moraali.

 

Äiti sinä oma äiti,

leikit ovat vaihtuneet toisin,

vanha äiti hoivaa vailla.

Aurinko laskee ja askel lyhenee

äiti on ja pysyy äitinä

kunnas muistoiksi jää.

Julkaise syötteitä