KimmoHoikkala Kultturelli ihminen?

Kaikki blogit puheenaiheesta Avioliitto

Rakkauden mitta?

Mikä on rakkauden mitta? Kyllähän se pitäisi olla uskollinen, luotettava ja silti armollinen. Parisuhteessa on myös monia pariskunnasta riippumattomia tekijöitä, jotka voivat käsittelemättöminä johtaa avioeroon.

Sanotaan, että avioeron jälkeen ei voi olla ystävinä, mutta mun mielestä sellainen tilanne kertoo vain ylitunteellisesta ajattelusta. Ihmisiä tulee ja menee elämässä, mutta jos on löytänyt hyvän ystävän, niin ei häntä kannata vallan unholaan jättää avioeron jälkeen.

Pariskunnan hääriitti

 

Nykyään näemme televisiosta usein luonto-ohjelmia, joissa kerrotaan erilaisten nisäkäslajien ja muitten lajien pariutumiskäytännöistä. Useissa lintulajeissa on ajan saatossa muodostunut lajiominaisuuksiksi, että lajin koiraat ovat paljon koreampia kuin naaraat. Tämä osoittaa lajin sopeutuvuutta ja rauhantahtoa. Koiras on evoluution saatossa muuttunut hyvin kauniiksi ja näyttäväksi, naaraat ovat vaatimattomamman näköisiä. Koiraan tehtävä on miellyttää lajikumppaniaan ja saada täytetyksi koiraan velvollisuudet lajin tapojen mukaisesti.

Parisuhteeseen ajan kanssa avoimin ja rehellisin mielin!

Olen miettinyt mahdollisuutta, että voisiko edes teoriassa olla sellaista ihmistä, josta kaikki lisätieto vain lisää ihastumisen tunnetta. Kyllähän tämä näin ajateltuna paikkansa pitää, koska monilla on ollut elämässä sellaisia kokemuksia, vaikka se on hyvin harvinaista. Ihastuminen voi joskus myös vääristää huomattavan paljon rationaalista ajattelukykyä, jolloin ei ehkä kannata kiirehtiä liian nopeasti naimisiin vaan parempi on ajan kanssa oppia tuntemaan toista.

Rakkauden vuorovaikutus – sähkökemiallinen vetovoima!

(... Ja nyt näin "trumppien, brexittien ja natojen" jälkeen se ihmiskunnan tärkein asia! ~ http://www.iltasanomat.fi/seksi-parisuhde/art-2000005046710.html *-)

[ … ”2010-luvun suomalainen nainen” muistuttaa HS:ssa: Ilman keskinäistä kemiaa ei synny parisuhdetta – ”leikkaa – liimaa” [IS*] …

 

Avioero ei ole maailmanloppu!

Kun menin naimisiin 11.10.2008 Tampereen Tuomiokirkossa, olin päättänyt että en ikinä petä vaimoani, enkä enää mene toista kertaa naimisiin.

Toisin kumminkin kävi. Nyt olen noin vuosi yhteisen avierohakemuksen ensimmäisen vaiheen jälkeen sitä mieltä, että ei edes avioliiton tarvitse kestää kuolemaan asti. Onneksi myös ex-vaimoni tämän taisi tajuta jo aiemmin, vaikka meillä molemmilla on ollut hiukan konservatiivinen suhtautuminen avioliittoa kohtaan.

Tahdotko rakastaa?

 

Avioliitossa kumppanin, mieheni tärkein tehtävä on rakastaa, kaikilla tasoilla. Epäonnistumiset mahtuvat tähän määritelmään mukaan. Mikäli nainen kokee olevansa rakastettu kokonaisuutena, hän on onnellinen kaikilla tasoilla. Ainakin minä kömmin mielelläni mieheni viereen, jolle riippuläskini eivät ole kynnyskysymys.

"Voiko olla rouva - vaikka ei ole rouva?"

Tätä sinänsä ajankohtaisestikin siviilisäätyä tunnustelevaa kysymystä piti vuonna 1925 esillä Rouva-nimityksen yleistämiskeskus :

 

Julkaise syötteitä