KimmoHoikkala Kultturelli ihminen?

Kaikki blogit puheenaiheesta Blogit

Kuulumiseni blogikurssilta!

Olin blogikurssilla Hyvän mielen talo yhdistyksellä täällä Oulussa ja me teimme siellä myös kirjoitusharjoituksia. Pidin itse kokemuspuheenvuoron kokemuksistani blogikirjoittajana seuraavalla puheen väliotsakkeilla:

Miten koen blogin-kirjoittamisen?

Miten tallentaisi kirjallista tuotantoaan

Minulla oli joskus kaupunkilehti Tamperelaisessa blogi . Kun kevällä meinasin laittaa sinne kirjoituksen blogia ei löytynyt. Kirjoitukseni oli hävitetty minulle mitään ilmoittamatta.

Harmitti kun kaikista jutuistani ei ollut edes kopiota itselläni.  Äskettäin kaipasin joitakin vuosia sitten kirjoittamani "Onko jääkarhulla oikeuksia" otsikoitua blogipostaustani.  Sekavista tiedostoistani en löytänyt sitä.

Harmitti taas. ihan periaatteestakin.  Onko vapaaehtoisella sisällöntuottajalla mitään oikeuksia? Ei ilmeisesti.

Kuka haluaa tulla leikkimään?

Leikitään sellaista leikkiä, että kysy kysyjältä blogikirjoittamiseen liittyvää juttua!

Nyt jonkun pitäisi kysyä minulta kysymys ja sitten kysyjältäni kysytään kysymys jne.

Tajusitteko? - Toivottavasti!

Hyviä kysymyksiä on minullakin, mutta nyt voitte kysyä minulta ihan mitä vaan blogikirjoittamiseen liittyvää asiaa!

 

Luovan prosessin aallonpohjassa!

Se on minulle vaikeaa, kun luova prosessi välillä vaimenee ajatuksissa. Tuntuu ettei elämälläni ole merkitystä, jos en suunnilleen päivittäin saa ajatteluani uudistavia ideoita esimerkiksi jonkun inspiraation kautta. Ymmärrän, että vaikea luovaa prosessia on ymmärtää sellaisen henkilön, joka yrittää olla kunnon kansalainen eli kaikessa liki keskimääräinen tilastokansalainen. Luovassa ajattelussa rikotaan rajoja ja vain täydellisessä ajatuksen vapaavirrassa voi saavuttaa parhaan luovan tilan.

Twitter-strategiaa muodostamassa

Aloin nyt ensimmäisen kerran miettiä strategiaani Twitterissä vähän vakavammin. Viestintästrategiassa tärkeää on asettaa tavoite mihin viestinnällään pyrkii.


Taustaa pyrkimyksilleni

 

Mikä on sinulle merkityksellisin blogikirjoituksesi?

Aloin miettiä taas pitkästä aikaa, että mikä mahtaa olla itselleni merkittävin blogikirjoitukseni kautta aikojen. En oikein osaa sitä sanoa. Toisaalta melko varmasti se löytyy blogspotin blogistani aihetunnisteen rakkaus alta!

Mikä on sinulle merkittävin blogikirjoituksesi tai blogijulkaisu oman elämäsi kannalta? Toivon tästä aiheesta vilkasta keskustelua! :)

 

Tässä lopuksi vielä linkki blogspotin blogiini: 

http://kimmofree.blogspot.fi/search/label/Rakkaus

Lempin lumoissa

Aluksi täytyy onnitella kirjailija Minna Rytisaloa ja hänen kustantajaansa (Gummerus) tehokkaasta ennakkomarkkinoinnista. Rytisalon esikoiskirja (Minna Rytisalo: Lempi, Gummerus 2016) julkaistiin virallisesti heinäkuun viimeisellä viikolla, mutta jo kesäkuusta lähtien kirjallisuusblogeissa Lempiä on ylistetty mestariteokseksi. Moni on Lempin lumoissa.

Kustantaja onkin jaellut Lempin ennakkokappaleita ilmeisen anteliaasti. Netin blogiarviot ovat kustantajille kai entistä tärkeämpiä, kun sanomalehtien kirja-arviot ovat ainakin oman näppituntumani mukaan vähentyneet.

Riistakamera kuvauksen haasteet, hyödyt ja kustannukset.

Riistakamera harrastuksena vol2.

No nytkö on aikaa avaan viellä pikkuisen harrastuksen saloja.

 

Ruokinta paikka.

Minulla on ruokinta paikka jossa kulkee lähinnä poroja, hirviä ja kyyhkyjä. Ruokinta paikan sijoitin keskelle metsää suon laitaan. Maan omistajaltahan vaaditaan lupa moiseen toimintaan. Luvan sain helposti isäukon mailla kun harrastelen. Ruokinalla käytän nuolukiveä ja kauraa. Sinänsä harrastus ei ole kallis kun kaikki tarvittava on jo hankittu. Kamerana ruokinalla toimii u.c.m tallentava riistakamera.

Blogistin naama ei ole keskeisintä

Hei Uuden Suomen toimitus,

Silloin, kun jaamme juttujamme Facebookissa, sinne tulee kirjoittajan valokuva näkyviin. Kysymys kuuluu, että miten voisimme korvata kuvan toisella kuvalla, vaikkapa jutun kuvalla tai kuvilla? Ehkä myös kiinnostavien valokuvien takia ihmiset kiinnostuisivat nykyistä enemmän kirjoituksista.

Blogistin naama (varsinkin Vapaavuorossa) ei ole keskeisintä.

Terveisin,

Ana

Editorial de Uusi Suomi:

Vievätkö kirjabloggaajat toimittajilta leivän?

”Hyväksyn, että voin olla lajini viimeisiä edustajia”. Näin sanoi Helsingin Sanomien kirjallisuuskriitikko Suvi Ahola torstaina Helsingin kirjamessuilla sähäkässä paneelissa Kriitikot vs. kirjabloggaajat, jossa verkon blogimaailma kohtasi toimittajat.

Julkaise syötteitä