Kaikki blogit puheenaiheesta Doping

Onnittelut Sundbylle, parhaalle

Tunne on vähän sama kuin Harald Grönningenin voittaessa Grenoblessa vuoden 1968 olympiakisoissa. Vihdoinkin henkilökohtainen kulta mukavalle miehelle.

Norjan dopinghistoria tunnetaan, mutta siitä ei Sundby itse ole ollut päättämässä. Jos joku uskoo, että maailmanmestaruusmitaleja voitetaan joskus selvin päin, niin taivasten valtakunta on hänen kaltaistensa.

Punssia, pillereitä ja punasoluja

Lahden MM-hiihtojen kunniaksi luin juuri julkaistun kirjan suomalaisten hiihtäjien lääkehuollosta (Erkki Vettenniemi: Suomalainen hiihtodoping - Punssia, pillereitä ja punasoluja, SKS 2017). Kirja antaa kokonaiskuvan siitä, miten urheilijat ovat vuosien saatossa yrittäneet lisätä vauhtiaan niin sallittujen kuin kiellettyjen aineiden avulla. Aikajana ulottuu 1800-luvulta nykypäiviin asti.

Sinivalkoinen valhe

Yle esitti tänä iltana dokumentin Suomen hiihtourheilun dopinghistoriasta ja myös muiden maiden vastaavasta toiminnasta. Ja varsin pitkältä periodilta.

http://areena.yle.fi/1-1822190

Erinomainen dokumentti urheilun "puhtaudesta" juuri näin Lahden MM-hiihtojen alla. Suosittelen. Dokumentti voi avata monien silmiä?

Norjan menestys ja kohu Suomessa

Kertooko tämä kohu kuitenkin enemmän suomalaisesta kansanluonteesta kuin norjalaisten systemaattisesta dopingaineiden käytöstä? Jos jotkut pärjäävät niin jotain vilunkia siinä täytyy olla ja nyt kun on saatu tämä käry, niin vaaditaan varmaan ainakin elinikäinen kilpailukielto, koko Norjan kaikkien mitalleiden mitätöiminen jne. jne.

Tästä kärystä on varmasti jo nyt saatu kymmenen kertaa enemmän otsikoita, kuin yhdestäkään Therese Johaugin voittamasta kisasta. Pääasia ei ole siinä mitä itse saadaan, vaan pääasia on ettei kukaan muukaan saa mitään. 

Ruotsin yleisurheilussa dopingskandaali

Ruotsille 1500 metrin maailmanmestaruuden juossut Abeba Aregawi on antanut positiivisen dopingnäytteen.

Vuonna 2012 Ruotsin kansalaisuuden saanut Abeba Aregawi on alunperin etiopialaissyntyinen . Aregawi voitti 1500 metrin maailmanmestaruuden Moskovassa 2013. 

Ruotsin media on enemmän tai vähemmän synkkiä urheiluotsikoita näynnä:

http://www.svt.se/sport/friidrott/abeba-aregawi-fast-i-dopningstest

http://www.dn.se/sport/abeba-aregawis-os-plats-dras-tillbaka/

http://www.expressen.se/sport/abeba-aregawi-misstankt-for-doping/

Kenialaisilla jättiongelma

"Kolmen vuoden aikana peräti 40 kenialaista yleisurheilijaa on jäänyt kiinni dopingista. Maailman antidopingtoimisto Wada ilmoitti marraskuun alussa, että maan osallistuminen ensi kesän Rion olympialaisiin on vaarassa, jos dopingongelmaan ei pystytä puuttumaan."

Ylläoleva lainaus Hesarista. Kenia on kiinni jättimäisessä urheiluongelmassa. Jos Venäjä suljetaan pois Riosta, on kaiken järjen mukaan myös Keniaa kohdeltava samoin. On varassa, että Riossa nähdään tynkäkisat.

MM-Peking lähestyy - saksalaisurheilijat vetoavat puhtaan urheilun puolesta

Pekingin/Bejingin yleisurheilun MM-kisojen lähestyessä doping-soppa porisee – tuttuun tapaan.  Epäilyksen varjo lankeaa sinne ja tuonne.  Onneksi ei tänne…

Saksalaisurheilijat tyytymättömiä IAAF:n toimiin – julkaisivat videon puhtaan urheilun puolesta

11.8.2015

Etusuora.fom kertoo; https://etusuora.com/saksalaisurheilijat-tyytymattomia-iaafn-toimiin-julkaisivat-videon-puhtaan-urheilun-puolesta/

Julkaise syötteitä