Kaikki blogit puheenaiheesta Perhoset

Sinisiipi

Tänään näin kaksi kertaa sen eilisen haapaperhosen, mutta kuvaan "hän" ei suostunut, vaikka kamera oli laukaisuvalmiina molemmilla kerroilla.

Aloin sitten jaakamaan yhtä sinisiipeä, mutta se vasta työlästä on saada linssin eteen.  Yhdestä sain napattua neljä mielestäni onnistunutta kuvaa, mutta kun sitten tarkemmin kuvia katsoin ei niistä ollut mihinkään. 

Hillat ovat täällä kypsyneet, joten pitänee kiirehtiä jatkossa suolle ja jättää kamera kotiin.

Haapaperhonen ennätti ennen suruvaippaa

Perhosia on näkynyt aika paljon nyt täällä meilläpäin, mutta ne ovat niitä pienempiä. Ne ovat myös niin vikkeliä, että ei niitä kameralla helposti kuvatuksi saa.

Tänään sitten ensimmäinen isompi laji, eli haapaperhonen oli kuivattelemassa siipiään tai lepäämässä sorakasan kupeessa. Kun hain kameran sisältä oli vielä paikoillaan, mutta ei antanut kuvata siinä sorakasalla vaan juoksutti minua kameran kanssa useampaan paikkaan.

Kun sain sitten hätäisesti kuvan piti minun palata kiiruulla keittiöön sillä ruoka oli uunissa jo kriittisessä tilassa.

Perhosbaari sai asiakkaan

 Keväällä tavattavat herukkaperhoset ovat aikuisina talvehtineita yksilöitä, ja niiden väritys on selkeästi valjumpi kuin toisen polven yksilöillä. Mutta kyllä siitä vielä perhosen tunnistaa.

Näyttää myös baari toimivan.

Tänään tänne saapuivat paitsi perhoset, myös pääskyset. Olipa ruhtinaallista olla aamuteellä ulkoterassilla ja katsella pääskysten lentoa. Sitä tunnetta aina keväällä odottaa kun pääskyset saapuvat ja sydän sykähtää.

Kevään perhosia

Lämpöaalto herätti perhosia, osa rapistuneita. Sitruunaperhonen oli liian vikkelä ...

Amiraali Vanessa atalanta

Amiraaliperhonen kuuluu ns. vaeltajaperhosiin eli sellaisiin, jotka vaeltavat kauaksi synnyinalueiltaan. Suomeen ne tulevat eteläisemmistä maista. Hyvinä vuosina lajia voi vaeltaa jopa pohjoiseen Lappiin, mutta yleensä vain Oulun korkeudelle asti. Suomessa talvehtiminen onnistuu vain poikkeustapauksissa. Tärkeimmät lisääntymisalueet ovat Pohjois-Afrikka ja Etelä-Eurooppa.

Julkaise syötteitä