KimmoHoikkala Kultturelli ihminen?

Kaikki blogit puheenaiheesta Yksityisyys

Olen erikoinen ja tiedän sen!

Olen kai marginaalissa omalta osaltani erikoisuuteni vuoksi. Mun on vaikea fokusoida laajoista asiakokonaisuuksista tietyt prioriteetit. Tuskin olen yksin tällainen ihminen maailmassa. Tarkoitan tässä lähinnä somen ja median tuottamien vaikutteiden epäselvää roolia elämäni kannalta ja tarkoitan tätä nyt lähinnä some-julkaisijana mutta myös some-seuraajana. Pystyisin ehkä lopettamaan some-selaamisen, mutta koen tällä olevan edelleen paljon enemmän suotuisia vaikutuksia elämäni kannalta kuin suoranaista haittaa.

Google Eurooppalaistuu

Google on hyväksynyt EU-tuomioistuimen linjauksen, jonka mukaan ihmisillä on oikeus pyytää poistettavaksi tietoja itsestään, koskevat myös hakutuloksena saatuja linkkejä. EU:lta tämä on hyvä päätös.

Kaikilla on mahdollisuus täyttää lomake, jossa pyynnön voi tehdä, itseään koskevien tietojen poistamisesta. Toki perusteluja pyynnölle kaivataan.

Vähentääkö tämä ratkaisu kaiken virheellisen tai asiattoman tiedon löytymisen yhden hakukoneen osalta? Google on myöntänytkin, että se joutuu tarkastelemaan yksityisen ja julkisen tiedon rajapintoja.

Julkaise syötteitä