KimmoHoikkala Kultturelli ihminen?

Uskonnot

Historiallinen muutos

Historiallinen muutos. Suomen enankelis-luterilaiseen kirkkoon kuuluvien osuus putosi ensi kerran alle 70 prosentiin suomalaisista.

Luku perustuu Kirkon tutkimuskeskuksen ja Tilastokeskuksen ennakkotietoihin.

Kirkon jäsenmäärä on laskenut melko tasaisesti viimeiset kymmenen vuotta. Tuo vajaa 70 prosentia kertoo  tämänhetkisen määrän, joka on aikoinaan kasteessa muiden toimesta liitetty evankelis.luterilaisen kirkon jäseneksi.

Eurooppa luo perustan kaikkien maapallon kansojen yhteiselolle tulevaisuudessa!

Euroopan ongelmat liittyvät yhä päätöksenteon byrokraattisuuteen. Monelle eurooppalaiselle voi olla vaikeaa käsittää, että voima on nimenomaan Euroopassa mutta nyt se on liian pirstaloituneena!

Laajat EU-alueen sisämarkkinat tuo takuulla enemmän hyvää kuin nationalistinen kansojen vastaikkainasettelu Euroopassa. Vakaa euro luo matalan korkotason ja pienen inflaatiokehityksen, jonka pitäisi suosia investointeja Eurooppaan.

Pääseekö kukaan taivasten paratiisiin

Siinäpä kysymys. Silloin kun Raamattu on saanut alkunsa 2000 vuotta sitten, ei ollut mitään käsitystä avaruudesta. Silloin kuviteltiin, että kuoleman jälkeen sinne siirtyvät synnittömät ihmiset paratiisiin ikuiseen elämään.

Tänä päivänä voidaan todeta, että elämää ja paratiisia ei ole havaittu avaruudessa, vaikka tekniikka ulottuu satojen valovuosien päähän.

On siis päivän selvää, että puheet taivaaseen paratiisiin menosta on täyttä mielikuvituksen tuotetta 2000 vuoden takaa.

Hel­sin­gin yli­opis­to aloit­taa is­la­mi­lai­sen teo­lo­gian ope­tuk­sen.

Ei voisi olla turhempaa kuin mitä otsikossa kerrotaan. Luulisi noillakin varoilla olevan tarpeellisempaakin opettamista. Yleisesti olen sitä mieltä, että kaikenlainen uskontoon liittyvä opetus julkisin varoin olisi ehdottomasti lopetettava.

Missähän se järkikulta mahtaa oikein olla, kun ihan yliopistotasolla opetetaan uskontoa. Siis taruolennon tekemisiä ja tekemättä jättämisiä.  Uskovaiset kouluttakoon pappinsa tykönään sen minkä lystäävät, ei se ole yliopistoon kuuluvaa.

 

Uskontojen paremmuudesta

On hyvin yleistä nähdä ihmisten väittävän, että uskonnot ovat pohjimmiltaan samoja tai ettei niitä voi asettaa eriarvoiseen asemaan tai siis arvostaa eri tavoin. Tietenkin voi ja täysin asiapohjalta.

Islamia on verrattu kristinuskon veroiseksi uskonnoksi. Näin tekevät ne, jotka eivät tunne islamia ja yhtä vähän kristinuskoa. Nämä älyköt kertovat auliisti kuinka kristinusko on ollut paljon väkivaltaisempi kuin islam. Kuinka maailman sodista suurimmat ovat olleet kristittyjen käymiä.

Islamilaisen teologian tulo yliopistoon Suomessa

Helsingin yliopisto on avannut lehtorin toimen islamilaisen teologian tutkimukselle. On kysyttävä mitä islamilla on tekemistä tieteellisen tutkimuksen kanssa. Ei tietenkään mitään sen enempää kuin muillakaan uskonnoilla.

Uskonnot -tieteen vastaiset voimat

Kirkkohan on yhä säilyttävä ja vaarallinen”tutkimuslaitos”. Sen piispat ja papit ovat ”kaiken osaavia tutkijoita” mielettömästä keskiajasta, aina ensimmäiseen suureen maailman sotaan. Piispat sanoivat, mikä oli jumalasta olevaa totuutta, tiedettä ja asiaa. Muuta totuutta tai ajattelua ei sallittu! siihen oli kiduttajat heti valmiina, kuin nytkin tiettyihin "asioihin" virkakoneistossamme.

 

Rinnakkaiset oikeusjärjestelmät keskuudessamme

Sharia on herättänyt taas kovasti tunteita Suomessa vierailleen professorin ehdotettua, että sitä voitaisiin soveltaa länsimaissa siviiliasioiden sovittelussa. Tällaista ajatusta on syytä vastustaa, koska oikeudenmukaisuus ei voi perustua uskomuksiin eikä uskonnolliselle vallankäytölle tule antaa yhteiskunnassa yhtään enempää sijaa.

Ei kuitenkaan pitäisi unohtaa, että meillä on akuutimpikin ongelma: rinnakkaiset oikeusjärjestelmät, jotka ovat jo täällä. Ja niissä käsitellään myös rikosasioita. Otan nyt esimerkiksi Jehovan todistajien oikeuskomiteat.

Lapset kulttitouhujen jaloissa

Tämänpäiväinen uutinen Yleltä:

https://yle.fi/uutiset/3-10131882?utm_source=facebook-share&utm_medium=s...

Yhdysvalloissa on soviteltu rahalla jälleen yksi oikeusjuttu, joka käsitteli lasten hyväksikäytön salailua Jehovan todistajien piirissä. Tämä tarkoittaa valitettavasti sitä, että lahkon salaiset hyväksikäyttöä koskevat arkistot pysyvät jatkossakin suljettuina.

Mielenkiintoisinta Ylen uutisessa on ehkä viimeinen kappale:

Eläinten oikeudet ovat uskonnollisia rituaaleja tärkeämpiä

Eläinten rituaaliteurastaminen ei kuulu sivistyneeseen valtioon. Turhan kärsimyksen aiheuttaminen eläimille vain sen vuoksi, että uskonnollinen tapa sitä vaatii, on alhaista eläinten kiduttamista ja täysin tuomittavaa toimintaa. Elämme kuitenkin 2018 vuotta, jossa meillä on käytettävissämme tietoa ja sivistystä. Monet islamilaiset yhteisöt hyväksyvät kuitenkin eläinten tainnuttamisen ennen verenlaskua, ja käytännössä Suomessa tuotetaankin halal-lihaa ainoastaan siten, että eläin tainnutetaan ensin ennen verenlaskua.

Julkaise syötteitä