KimmoHoikkala Kultturelli ihminen?

Ylpeys voi lopulta viedä naisen rakkaudessa turmioon

Kaikki nuoret naiset eivät ehkä tajua, että ihastumisen voima yleensä naisen ja miehen välillä on todella vahva tunnekokemus. Ei itsenäinen mies tarvitse naista, mutta ihastunut nainen ei kykene useinkaan täysipainoiseen ja rentoon elämään, mikäli naisella on vahvoja tunteita miestä kohtaan.

Toisaalta toivon sitä että rakastuminen laittaa lopulta polvilleen kaikista ylpeimmät suomalaiset naiset. Naiset jotka manaavat miehiä eivätkä he näe miehissä juuri mitään hyvää muuta kuin vaivaa itselleen ovat mahdollisesti rakkauteen kykenemättömiäkin jossain tapauksissa.

Nimimerkki "Herrojen kanssa pellon laidassako?"

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

"Ei itsenäinen mies tarvitse naista, mutta ihastunut nainen ei kykene useinkaan täysipainoiseen ja rentoon elämään, mikäli naisella on vahvoja tunteita miestä kohtaan." Mitä ihmettä te selitätte? Enkä tässä puolusta naisia, vaan itseäni. Olen hankkinut mielestäni merkittäviä epäonnistumisia, jotka ovat omalla osallaan sävyttäneet ehdottoman-ei-optimistista perusolemistani (naiset eivät sentään ole tuhonneet minua, eivät he sentään mikään kristinuskon tasoinen katastrofi elossaololleni ole). Sellaisia joille voisi sanoa että, 'jos sanot: "jätä kaikki, seuraa minua", jättäisin ja seuraisin'.

Viitteitä juuri päinvastaisestakin on. Joillakuilla vaan tuntuu olevan ajatus siitä että naiset olisivat tunteellisia ja tunteiden viemiä ja miehet loogisia. Tai jotain.

Tosin voi olla että en oikein käsittänyt mitä sanot. Toisaalta selität että naiset ovat tunteidensa viemiä ja toisaalla selität että ovat kuin jotain psykopaatteja, kykenemättömiä rakkauteen mutta kykeneväisiä johonkin miesvihaan. Ei vaikuta kovin koherentilta ajatukselta, päinvastoin jotain ristiriitaa tuntuu pukkaavan. Mutta kenties sinulla on keino purkaa tämä jännite niin että minäkin ymmärrän...

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Mitä itse selität? Onko luetun ymmärtäminen vaikeaa?

Naisissa on osa tunnekylmiä ja heidän osuutensa on takuulla vuosikymmenten kuluessa kasvanut. Ei siinä ole mitään pahaa, että tarkastelen aihetta rehellisesti ja objektiivisuuteen pyrkien.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Sisälukutaitoani on testattu useassa otteessa. Ja lukunopeus, sisällön ymmärtäminen ja virheettömyys ovat varsin hyvällä tasolla, itse asiassa vain hyvin harva kykenee samaan. (Tälläisestä voi olla ylpeä.) Tässä mielessä minulla ei ole vaikeuksia. Ja voin myös snobistisesti heitellä asiasta. Mites on, milloin sinun luetunymmärrys ja lukunopeutesi on testattu viimeksi? Mites niiden tulokset?

Objektiivisuus ja siihen pyrkiminen vaatisi jonkinlaisia tiedelähteitä. Ja kyllä. On hyvin vaikeaa ymmärtää tekstiä jota ei ole täsmennetty tarpeeksi. Keskenään ristikkäisiä signaaleja viestittävää emotionaalista materiaalia on paha pitää objektiivisena, selkeänä, ristiriidattomana tai argumentatiivisena.

Tälläisen ymmärtäminen on kieltämättä hyvin hyvin vaikeaa. Tässä tapauksessa sinulla on varmasti keinoja tehostaa tätä. Korjata jopa. Itsekin olen alkanut käyttämään ennakkolukijoita jne. kikkoja jotta ihmiset ymmärtävät mitä sanon. Tosin minun ongelmani on päinvastainen kuin sinulla, pakkomielle lisätäsmennyksiin ja poikkeustapauksienkin esilletuomiseen. Mutta viestinnälliset vaikeudet ovat viestinnällisiä vaikeuksia jollain laajemmalla tasolla. Joten samassa veneessä.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala Vastaus kommenttiin #3

Kieltämättä olet oikeassa, että objektiivisuus edellyttää näyttöä eikä omien tulkintojen maailma voi olla kriittisen objektiivisuuden perusta.

Avauksessani toin esille että on myös olemassa tunnekylmiä naisia ja tämä on fakta, jota ei kukaan voi kiistää. Siksi koen että avaukseni on hyvin onnistunut objektiivisuudessaan.

Ja miehellä tarkoitan avauksessa sellaista henkilöä, joka palvelee rakkaudellisesti kiitollisena naisen rakkaudesta naista, mutta silti hän on aina valmis luopumaan naisesta.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

"Kieltämättä olet oikeassa, että objektiivisuus edellyttää näyttöä eikä omien tulkintojen maailma voi olla kriittisen objektiivisuuden perusta."

Tieto ihmisestä on itsessä.

Miten ihmistä ylipäätään voidaan arvioida täysin objektiivisesti, kun tulkitsija on subjektiivinen ihminen.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Tämä on ihan oleellinen kysymys!

Tietenkin kyselytutkimuksia pidetään yleisesti tarkempina objektiivisuudessa kuin yhden henkilön omaa kokemusmaailmaa, mutta onko asia todellakin aina näin? Ehkä ihmisiä pitäisi uskoa enemmän kun kerromme tunteistamme. Tarkka elämän havainnoitsija huomaa monta sellaista asiaa toisissa ihmisissä, joka jää toisenlaiselta ihmiseltä huomaamatta.

Pitää muistaa tässä vielä sekin tosiasia, että jostain syystä nuorten naisten itsemurhayritykset ja ajatukset ovat yleisempiä kuin samanikäisillä miehillä, mutta miehet valitsevat ehkä väkivaltaisemmat keinot, jonka vuoksi miesten itsemurhakuolleisuus lienee yhä lukumäärässä suurempaa kuin naisten.

Tämän blogin suosituimmat