KimmoHoikkala Kultturelli ihminen?

Luovan prosessin aallonpohjassa!

Se on minulle vaikeaa, kun luova prosessi välillä vaimenee ajatuksissa. Tuntuu ettei elämälläni ole merkitystä, jos en suunnilleen päivittäin saa ajatteluani uudistavia ideoita esimerkiksi jonkun inspiraation kautta. Ymmärrän, että vaikea luovaa prosessia on ymmärtää sellaisen henkilön, joka yrittää olla kunnon kansalainen eli kaikessa liki keskimääräinen tilastokansalainen. Luovassa ajattelussa rikotaan rajoja ja vain täydellisessä ajatuksen vapaavirrassa voi saavuttaa parhaan luovan tilan. Suosittelen kaikille luovan ajattelun aallonpohjassa tai muuten luovemmiksi haluaville vapauttamaan ajatuksen kokonaan vuorovaikutustilanteissa esimerkiksi täällä sosiaalisessa mediassa. Elämme niin hienoa aikakautta luovan ajattelun kannalta, koska voimme periaatteessa hakea inspiraatiota lähes keiltä henkilöiltä vaan, kunhan henkilö on tuottanut avointa sisältöä sosiaalisessa mediassa. Huvittavaa kun tämä luovan ajattelun aallonpohjakin muodostuu näin ajateltuna luovaksi tilaksi. Ymmärrän kyllä sen, että luovuuden kannalta aivojen pitäisi levätä välillä, mutta minusta tuntuu lepokausina, jotka eivät ole yleensä kovin pitkiä, että elämästäni puuttuu sen tärkeä osatekijä eli merkityksen kokeminen muiden kanssaihmisten joukossa. Onko muita samankaltaisia ajattelijoita kuin minä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Ihan kuten Kimmolla on luovuus aika ajoin hukassa, oikeastaan turhan usein. Näin olen pitänyt itseäni yksinkertaisesti vain tylsänä tyyppinä. Mutta nyt tuo Kimmon väittämä että aivojen pitäisikin välillä saada huilata jotenkin lohdutti. Että jos kohdallani onkin vain niin että aivot huilaavat keskimääräistä useimmin ja pidempään. Ja onhan lohdullista että luovuuden hetkiä tulee edes jokus, pitänee vaan tyytyä omaan luontaiseen luovuusfrekvenssiinsä. Lueskella väliajat luovuuden tilassa olevien blogistien juttuja.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Kiitos Matti kommentistasi. Inspiroituminen on hieno tunne, mutta kai siinäkin voi polttaa itsensä loppuun. Mulle ainakin tulee tahattomia ja omasta mielestäni ala-arvoisia julkaisuja lähinnä lyhytviestipalvelussa eli Twitterissä, kun tuntuu ilmeisesti väsymys niin raskaalta ja siitä aiheutuu turhautunut olo. Hienointa on nettiviestinnässä inspiroiva keskustelua ja nyt olen kokenut vuosia jo olleeni melko yksinäinen netissä, enkä tiedä oikein johtuuko tämä ihan kokonaan minusta. Joskus olen päättäväisesti muuttamassa tyyliäni kaikin puolin asialliseksi, mutta sitten vakaus katoaa ajattelusta jostain häiriötekijästä yleensä väsyneenä. Sekalaiset tunnekokemuset voivat olla luovaan ajatteluun sidoksissa, vaikka morkkista vääjäämättä tulee kun ei vaan jaksa aina uida paskavirrassa! :)

Tämän blogin suosituimmat