KimmoHoikkala Kultturelli ihminen?

Meikällä on yli 1000 tosifania! :)

Google Analytics tietojen mukaan minulla on ollut kahden vuoden aikana Uusi Suomi Puheenvuoro -blogissani yli 1000 tosifania, jotka ovat avanneet keskimäärin neljä sivua blogistani per käyntikerta. Ja kiva kun he ovat käyneet kaikki blogissani yli 200 kertaa viimeisen kahden vuoden aikana. Ei mul muuta! Kiitos paljon kaikille tosifaneille! :)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (53 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Olen siis yksi tuhannesosa;=)

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Rohkea tunnustus! Laittakaa useammin kommentteja. Keskustelen mielelläni, jos kommentit liittyy suunnilleen aiheeseen. Minä olen sellainen kirjoittaja enemmän, mutta luen blogeja sekakäyttäjänä, enkä oikein voi tunnustautua kenenkään tosifaniksi. Olen hajottanut itseäni somessa ehkä liikaa, mutta yritän kasata tätä some-persoonani taas ja painottaa niitä alustoja, joilla on aitoa keskustelua.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Unohdinpa, että minullakin on ollut tuo seuranta päällä. Pitääkin tarkistaa sivujen käyttöä. Kun en ole käynyt sivuilla yli vuoteen, ei sinne ole enää mitään karttunut. Ei pidä yllä tietoja, kun niitä ei ole käyttänyt.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tai sitten asia on vain kaikessa karmeudessaan niin, että kukaan ei ole avannut blogejasi viimeisen vuoden aikana kertaakaan...

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Niinpä ;D tai sitten on avattu niin paljon, että googlen tilastolaskin ei määrää enää kestä;D

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Minä en myöskään ole käynyt vuosiin katsomassa "tilastoja", ei jotenkin kiinnosta miettiä lukijoita lukuina. Mielummin pidän kaverina.

Olihan se alkuun kova juttu kun alkoi päiväkohtaiset luvut mennä yli tuhannen. Nyt en tiedä lukuja, ja silti on mukava kirjoitella.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Kirjoittamista kirjoittamisen vuoksi vai jokin tu0ttokin takana?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #10

Mielihyvän tuotto, sanouduin jo vuosia sitten irti siitä mainoskokeilustakin. Pennejä taivaasta;))

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala Vastaus kommenttiin #10

Tää on mielenkiintoinen kysymys Arille. Itse olen saanut netin kautta jo viime vuosikymmenellä foorumi-miiteissä ihan oikeita ystäviä, joista yksi tulee tänään itse asiassa kylään luokseni.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #13

Onhan minullekin tullut valatva määrä ystäviä netin kautta. Blogistanin kautta voisi luetella vaikka kuinka, mutta jääköön esimerkiksi meidän kaikkien tuntema Hilkka.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Minulla tällaista tiliä ei ole ollut, pitäisikö avata. en kuitenkaan usko,että kaikki sivujani lukevat olisi mitään "faneja".

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Irja hei! Tarkoitukseni ei ollut retostella. Uskalsin julkaista tuon tilasto-otteen, kun kävijäryhmä on kuitenkin yli tuhat eri kävijää. Minulle lukijamäärät merkitsee, koska blogeissani harvoin syntyy keskustelua ja vaikea hahmottaa merkitystä kirjoittajana, jos ei välillä käy tsekkaan tilastoja. En ole mikään tilastohullu enää ja yllätyin kun nyt pitkästä aikaa katsoin GA-tilastoja tarkempaa, että onhan täällä lukijoita! Kiitos vielä! :)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Kimmo, en pitänyt tietoa retosteluna. Ainahan on kiva tietää siitä, ketkä lukevat. Se koskee jopa lapsiakin. Minun kymmenenvuotias lapsenlapseni tubettaa. On tubettanut jo vuoden. Hän kertoi montako tilaajaa hänen videoillaan on ja tiesi, että erästä niistä on katsottu yli 3000 kertaa. Tubetus tuli minulle tutuksi eilen. Kyllä alunperin tiesin mistä on kyse, ja jonkin olin nähnytkin, mutta eilen sitten sain ihan uudenlaisen tuntuman.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala Vastaus kommenttiin #9

Oho! Aika hyvin kymppivuotiaalle, mutta mitä mieltä olet mummona, että voiko tubetus olla nuorella ikää hieman haitallista? Onhan tästä viitteitä, että aikuisemmilla lapsilla voi olla hieman vaikeaa suhteuttaa asioita nettimaailmassa ja taidan olla itsekin vähän sellainen.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

On mielenkiintoista, että viimeisen viikon aikana paluuprosentti blogiini on 51,4!

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Hurraa hurraa onnittelee tosifani :o)

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Joitain huomioita.

1000 on varsin pieni luku. Google analytics on tosin varsin hämmentävä himmeli enkä pienellä etsimisellä löydä vastaavaa lukua, johon viittaat. Itse olen kirjoitellut puheenvuoroon hyvin sattumanvaraisesti, lähinnä heittoina. Lisäksi tämän alustan integrointi google analyticsiin oli jossain vaiheessa, kauan sitten, rikki. Nyt se ehkä toimii, mutta luvut ovat hämmentäviä.

Vuodesta 2013 lähtien sivujani on luettu 74 968 kertaa. Vapaavuon sivuja on kuitenkin luettu vain 3 350 kertaa vaikka sinnehän minä pääasiassa olen kirjoittanut. Raimokoski.com-sivustolla on tainnut käydä lähes neljä miljoonaa vaikka laskuri lienee rikki ja sivusto on antiikkia vanhempi.

No, kirjoitan edelleen satunnaisesti muistiinpanojani pilveen koska se vain on niin kätevää.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Google analytics onkin varsin mielenkiintoinen seurattava - ainakin aluksi. Itse olen liittynyt siihen joskus tämän vuoden alussa ja seurailinkin sitä suurella mielenkiinnolla aina kolmen ensimmäisen päivän lukijamääriä. Nyt en juuri enää viitsi, kun pelkkä kirjoittaminen on ihan palkitsevaa, jos jotain keskustelua saa siitä ylipäätään syntymään, joka minusta blogista tekee vasta minulle itselleni mielenkiintoisemman. Näin kesällä kirjoittaminen ei juuri huvita, kun ulkoilma vetää enemmän puoleensa.

SE oli ainakin selvästi huomattavissa, että Puheenvuoro on se luetuin foorumi ja todennäköisesti lukukerrat räjähtävät käsiin, jos vielä pääsee Karuselliin. Minä en siellä kyllä ole montaa kertaa juhlinut ja nekin vain joskus harvoin Vapaavuoron puolella.

Puheenvuorossa yleisin kaava on se, että ensimmäisenä päivänä on vaihtelut suuria, ensikertaa lukijoita noin noin 150-350 ja toisena päivänä vielä suunnilleen samat lukemat, mutta sitten tulee jyrkkä lasku. Vapaavuorossa on huomattavasti heikompi tulos, jos ei nyt satu olemaan joku oikeasti vetävä aihe - harvemmin sitä minulla on:) Olen sen verran tylsempi kirjoittaja, jonka olen täysin hyväksynyt. Normaali kolmen päivän lukijatulos on siinä 800 molemmin puolin. Onhan siinäkin tietysti joku haaste parantaa "juoksuaan":) kun aikoinaan suosittu Ulvilan-Pekka kertoi, että hänellä lukijoita on blogia kohden usein noin 10 000!

Kahdesta vahvasta naisesta joista kirjoitin viime toukokuussa, niin Pirkko Saisio voitti kolmen päivän tuloksella selkeästi Lenitan:) Pirkko 807 erilliskävjää ja Lenitalla taas 545 kävijää. Kumpikin oli pitkään suosituissa, joka tietysti lisää aina mielenkiintoa. Aktiivikävijät taas nousevat tietysti reilusti yli tuhannen kävijän, kun joku jää aina jotain kommenttia seuraamaan tarkemmin.

Eniten lukijoita taitaa olla minun yhdellä vanhalla blogillani, joka on helposti haettavissa Googlesta ja se putkahtelee aina jostakin silmieni eteen juuri googlen ansiosta. Silloin muutama vuosi sitten se ei ollut edes mikään suosituin blogini, mutta ihmeellistä on näidenkin kirjoituskuvioiden tiet:)
http://zzz333.puheenvuoro.uusisuomi.fi/206537-nost...

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Sinä olet hyvä kirjoittaja. Ehkä parempi kuin minä, mutta ei sillä ole väliä. Jos olet saanut enemmän klikkejä kuin minä, ei sillä tällä sivustolla ole väliä. Tienestit on aina 0 euroa.

Keskustelut on se tämän kanavan suola. Oli hienoa keskustella noin sivistyneen ja hienon ihmisen kanssa.

Muuten minä ainakin nykyään vain ylipäätä vittuilen, mutta yritän sillä tavoin pitää keskustelua yllä.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski Vastaus kommenttiin #18

Anteeksi sukupuolivirittynyt ilmaus, mutta olisiko "kyrpäilen" ollut ymmärrettävä?

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #18

Raimo, jos minua ylipäätään tarkoitit, niin olipa hienosti sanottu. Kiitos.
Minä en kilpaile koskaan kenenkään muun kanssa kuin itseni, eikä silläkään ole niin väliä...eihän ole edes puutarhanhoidossa, kuten Lin Jutang on joskus muinoin todennut:)

Tuo v.....kin on joskus ihan paikallaan, jos asia ei muuten etene halutulla tavalla tai sitten ei, mutta kunnon perkele kyllä miellyttää minua sanana aina enemmän:)

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski Vastaus kommenttiin #20

Lin Jutangin paras lainaus löytyy hänen kirjastaan Konsten att njuta om livet (silloin minulla oli aktiivisin ruotsin opiskelukausi). Se oli täydellisen turistin kuvaus. Hän ei tiedä mistä on tulossa eikä minne menossa. Aina hän ei muista edes omaa nimeään. (Tyypillinen suomalainen.)

Sinä olet lähinnä profiloitunut minun mielessäni saksalaisen kulttuuripiirin tuntijana. Se on hienoa ja arvostettavaa. Kielellisesti saksa on tosin melkein alimmasta helvetistä. Thomas Mann lienee kuuluisin puolentoista sivun lauseen kirjoittaja. Taisi siinäkin verbi olla viimeisenä ja muistikapasiteetti tyhjentynyt kauan ennen sen tärkeimpään sanaan pääsemistä. Kielen opiskelijan helvetti. Nimimerkillä Der Tod in Venedig ei ihan auennut. Eikä Die Verwandlung ollut sekään ihan helppo.

Vittuilun taidosta vielä sanoisin, että sen on oltava hauskaa, ei ihan ilmeistä ja oikeastaan hyväntahtoista. Perkele on minun mielestäni aika toisesta maailmasta.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski Vastaus kommenttiin #20

Kaija. Minä rakastan sinua. Haluan lähestyä sinua näin julkisesti, koska rakastan yleisesti älykkäitä naisia. Et ehkä ole se älykkäin, mutta minulle se riittää. Rakastan yleisesti älykkäitä naisia.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #23

Sama vika, tyhmän on pakkokin rakastaa itseään viisaampia naisia;)

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski Vastaus kommenttiin #24

Aina pitää laittaa paremmaksi, kun on kukkulan kingi. Eikö jo väsytä?

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #23

Kiva on aina kuulla kehuja...kiitos. Hyvin olen sitten pystynyt sumuttamaan sinunkin silmäsi:)

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski Vastaus kommenttiin #27

Älykkyyden arviointi on vitun hankalaa. Jos olet tyhmempi, miten näet niin ylös? Jos olet ihan toisella sfäärillä, miten voit ymmärtää, mitä on olla tyhmä kuin saapas?

En siis voi antaa tarkkaa arviota, mutta korkea, riittävän korkea tai ehkä vielä enemmän.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

GA => Yleisö => Käyttäytyminen => Käyntitiheys ja paluuseen kuluva aika

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Minulla GA on englanniksi enkä pienellä vaivalla löytänyt tuota. Se ei kuitenkaan ole kovin mielenkiintoista, koska suurella osalla käyttäjistä IP-osoite vaihtuu satunnaisesti tai se on NAT:in takana. Se näkyy esimerkiksi siten, että aikaisemmin ollessani Kemiön puhelimen asiakas, minun geoip-sijaintini oli jossain Lounean konesalissa Salossa. Nyt se on Helsingin keskustassa vanhassa postitalossa. Siis sen ensimmäisen aktiivilaitteen sijainti, kun pingataan.

Ei ole minun vikani, että tekniikka on niin monimutkaista. Itsekin sitä usein ihmettelen. Miksi esimerkiksi google on nopeampi kuin internet?

Lisäksi http on yhteydetön protokolla eli noin yksinkertaistettuna niitä faneja ei vaan voi laskea. Ajax, keksit ja yhteydetön selaaminen vielä vain sekoittavat kuviota.

Hitit tai lukukerrat on se yksinkertaisin ja varmin mittari. Boteilla senkin saa sekaisin, mutta tervetuloa virtuaalimaailmaan, jossa kaiken saa näyttämään ihan miltä tahansa.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski Vastaus kommenttiin #29

Täällä Kemiössä on myös mahdollista käyttää kunnan avointa Wi-Fi-yhteyttä sen kantavuusalueilla. Vinkki piraateille. Taitaa sama olla tarjolla myös jokaisen edistyneen kunnan kirjastolaitoksen, koulun ja kunnantalon lähistöllä.

Jostain kumman syystä kunnan geoip menee Paraisten puhelimen kautta vaikka se paksu kaapeli taitaa mennä mantereelle vain yhtä kautta.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala Vastaus kommenttiin #29

Googlen tekniikat lienevät kyllä melko kehittyneitä.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski Vastaus kommenttiin #31

Lopulta tuo kysymys vie Turingin testiin. Joskus aikanaan Google oli internet-yhtiö, nykyään sen tarkoitus on muuttua tekoäly-yhtiöksi, mutta kun on vielä hieman hakusessa, mitä äly on, pitää epäillä. Populaarimpi kysymyksen asettelu on esimerkiksi Do Androids Dream of Electric Sheep?

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala Vastaus kommenttiin #32

On Googlella paukkuja ainakin kehittää vähän sitä mitä haluavat. Eri asia on että johtaako kehitystyö siltikään hyvin merkittäviin ja uusiin historiallisiin läpimurtoihin.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski Vastaus kommenttiin #36

Toisaalta tuo on hyvin pelottavaa, Haluatko että Google tuntee sinut paremmin kuin sinä itse?

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala Vastaus kommenttiin #39

Tämä on mielenkiintoinen kysymys, että voiko Google tuntea meidät paremmin kuin me itse. Periaatteessa Google tietää meistä tasan yhtä paljon kuin klikkauksia netissä teemme. Lisäksi Google tietää paljon paremmin miten näyttäydymme muiden ihmisten joukossa ja ajatuksissa.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski Vastaus kommenttiin #40

Vaihda sukupuolta virtuaalisesti, jos haluttaa. Jos ei miehellä ole metrin kyrpää tai naisella z-kuppeja, ei ole mitään.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala Vastaus kommenttiin #43

Perverssiot on kuitenkin eri asia kuin rakkaus.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski Vastaus kommenttiin #44

Tarkemmin ajatellen noin pitkä kolmas jalka voisi olla varsin epämukava. Keskipituisella miehellä se taitaisi raahata maata kävellessä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #40

Google ei tiedä mitään siitä miten näyttäydymme muiden ihmisten joukossa. Google nimenomaan ei näe esim säteilevää karismamme muiden seurassa.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala Vastaus kommenttiin #46

Google tietää, että miten henkilöistä puhutaan takanapäin.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski Vastaus kommenttiin #46

Tunnistaako Google myös huumorintajun vaikka se olisi vielä sairaampi kuin minulla?

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala Vastaus kommenttiin #49

Vitsailulla voi selittää asioita, mutta netin muisti on armoton, eikä sanottua saa sanomattomaksi.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski Vastaus kommenttiin #50

Ole varovainen, mitä toivot. Se voi muuttua todeksi.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala Vastaus kommenttiin #51

Kyllä toiveet ovat kokemukseni mukaan näyttäneet suuntaa elämässäni. Ei ole järkevää ajatella, ettei saisi unelmoida, koska ihminen alkaa lopulta käyttäytyä siten että pääsisi lähemmäksi unelmaansa.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski Vastaus kommenttiin #52
Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kimmo, sinulla on myös ainakin yksi kadehtija (-;

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Minä ainakin toivon Kimmolle ja kaikille muillekin vain parempaa tulevaisuutta.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Kaikki kommentit ovat aina tervetulleita. Tosin joskus ei kestä erilaisia mielipiteitä ainakaan niissä asioissa, joissa on kokenut vahvaa epäoikeudenmukaisuutta kuten minulla mielenterveyshoidon kritiikin kirjoitettuani jotkut väittävät hoitoa mainioksi.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski Vastaus kommenttiin #37

Minä en ainakaan kritisoisi sinua edellisestä kuin viimeisen lauseen pituudesta. Kaikki eivät ole yhtä fiksuja tai asiaan paneutuneita kuin sinä. Yritä jaksaa auttaa meitä tyhmempiä ymmärtämään.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala Vastaus kommenttiin #38

Kiitos Raimo! Joskus osuu tuurillakin oikeanlaiseen kirjoitusfiilikseen ja kritiikinkesto voisi olla joskus vielä parempikin.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski Vastaus kommenttiin #41

Pääsinpä sanomaan viimeisen sanan ennen sitä seuraavaa.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Joo, joskus luin väittämän, että itse asiassa stalkkereita on useammin negatiivisin mielialoin varustettuja.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Aloin miettiä miten GA oikein kertoo tilastoja! Eikö GA huomioi yksilöidyltä käyttäjältä kuin yhden käynnin ja muut ovat palaavia käyttäjiä?

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset