KimmoHoikkala Kultturelli ihminen?

Keksintöideani alku täytti just kolme vuotta!

  • Pääasiallinen ongelmanasettelu oikealla ja FPDPS ideaani liittyviä keskeisiä kysymyksiä.
    Pääasiallinen ongelmanasettelu oikealla ja FPDPS ideaani liittyviä keskeisiä kysymyksiä.
  • Hahmotelmani FPDPS ideasta.
    Hahmotelmani FPDPS ideasta.
  • Varmistuksesta ja kustannussäästöistä jotain alustavaa laskelmaa.
    Varmistuksesta ja kustannussäästöistä jotain alustavaa laskelmaa.

Havaitsin ongelman äitini luona vieraillessa kolme vuotta sitten, kun hoitaja jakoi hänen lääkkeitä dosettiin yksitellen eri purkeista. Mietin, että eikö tämän operaation voisi tehdä joku kone paljon nopeammin, jolloin sairaanhoitajan työaikaa vapautuisi konkreettiseen hoitotyöhön. 

Pääasiallinen ongelmanasettelu liittyi kysymykseen: Miten lääkkeet voitaisiin jakaa dosettiin automaation ja robotiikan avulla? Sitten keksin, että lääkkeet voitaisiin pakata pneumatiikkajärjestelmän ja mekaanisten ratkaisujen avulla automaatiotekniikkaa hyödyntäen dosettiin eli lääkerasiaan.

Ideani FPDPS (Flexible Pill Dispenser Packing System) on lyhyesti sanottuna on siinä, että pillerit valuvat niin sanotuista puista tai pillerirasioista vähitellen paineilman ja automaatiohjauksen avulla kohti "juuristoa" eli tässä tapauksessa juuri on dosettirasia.

Tänä päivänä kolme vuotta keksintöideani jälkeen Pirkkalan kotihoidossa lääkkeet jaetaan koneella pakatuista pusseista loppukäyttäjille kuten minun äidilleni.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Teollisuudessahan tällaiset menetelmät ovat olleet jo kauan käytössä. Samoin sellainen sopii mm. tehokanaloihin.

Mutta ajatellaanpa sairaalaa. Siellä hoitoajat ovat yleensä hyvin lyhyitä, usein vain muutamia päiviä. Sinä aikana lääkkeitä ja annostelua voidaan muuttaa moneen kertaa. Toimivia ja ylläpidettäviä ohjelmia ei kyetä tekemään kun ei saada yksinkertaisempiakaan systeemeitä toimimaan.

Robotti voi jakaa vaikka kaikille poltilaille tappavan lääkkeen. Sairaanhoitaja varmistaa että ei mitään suurempaa katastrofia voi tapahtua.

Minulla on dosetti, täytän sen viikottain. Joka kerta pitää miettiä mitä lääkkeitä siihen pistää. Neljästä määrätystä verenpainelääkkeestä olen jo yhden jättänyt pois, samoin kolestrolilääkkeen.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

En lue kiusaajien viestejä elämäni merkittävimmän teknisen idean alla.

Tämän blogin suosituimmat