KimmoHoikkala Kultturelli ihminen?

Hyvä johtaja löytää aina paremman seuraajan!

Hyvänä johtajana tunnistaa oman kyvyttömyytensä ja virheelliset päätelmät. Silloin johtaja uskaltaa myöntää itselleen virheelliset päätelmät ja luopua omista periaatteistaan tai ennen hyväksi katsomistaan opeista uudenlaisen tilanteen ilmetessä.

Jos johtaja ajattelee, että häntä parempaa ei kyseiseen tehtävään voi olla, niin silloin hänellä on ylikorostunut itsetunto. Tuskin myöskään johtaja ajattelee evoluution ja ihmiskunnan kehittymisen kannalta asioita saati usko tulevaisuuteen muutenkaan, jos ainoastaan hän on kyseisessä tehtävässä paras mahdollinen. Voidaan silti ajatella, että jokaisella aikakaudella on ollut kautta aikojen hyviä johtajia, vaikka kaikkia heitä olisi valta turmellut, eivätkä he olisi aina älynneet etsiä itseään parempia tyyppejä seuraajikseen.

Sopeutumisvalmius on tärkeä osa hyvällä johtajalla, etenkin kun maailma muuttuu ympärillä. Kurjinta johtajuutta voisi olla kiistää selvästi näkyvä muutos ja ajaa suoraa päin jäävuorta täydellä höyryllä kuten Titanic aikanaan. Toki Titanicin saattoi upottaa sekä huono ympäröivän todellisuuden havainnointi että mahdollisesti myös nopean päätöksenteon puute ja sen virheellisyys. Johtajien tehtävä on todellakin löytää parhaat tyypit aina johtoon ja luomaan henkeä siinä ihmisryhmässä, jonka vetovastuu hänellä on.

Tekeekö paras johtaja lopulta itsensä sitten tarpeettomaksi vai voisiko parempi vertaus olla se, että johtajuus on parhaimmillaan, kun johtajan ei tarvitse ohjata vaan kaikki tapahtuu itsekseen kuten wu-wei kiinalaisittain.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Tämän blogin suosituimmat