KimmoHoikkala Kultturelli ihminen?

Armahda ajattelusi ja tunne tunteesi!

Kyllähän se minua aika ajoin mietityttää, että voiko sitä kiintyä molemmat osapuolet, vaikka ei olisikaan seurusteltu ollenkaan. Mun mielestä molemminpuolinen kiintyminen jopa ilman selvää vuorovaikutusta on täysin mahdollista ja se on romanttisen ajattelun perustaa.

Se on ehkä hieman pelottavaa, että ihminen on todellakin niin hauras, mutta ei se tilanne kiistämällä parane vaan vaikenee joskus jopa omalle terveydelle vaaralliseksi tilanteeksi. Ole armollinen ajatuksiasi ja tunteistasi kohtaan! Tosiasia on sekin että joudumme lähes kaikki ihmiset joskus kieltämään tunteitamme tai ainakin luopumaan itsellemme rakkaista henkilöistä.

Olen huomannut tunteiden käsittelyn mahdollistuvan ainoastaan jos ne myöntää itselleen, koska toisella lailla tunteita vatvomaan jääden rakentaa itselleen joskus oman illuusionkin pohjalta hyvin haitallisen tilanteen omaa mielenterveyttä kohtaan.

Ei tunteet ole vaarallisia ja kaikilla pitäisi olla joku henkilö, jolle tunteitaan voi purkaa luottamuksella. Joskus voi tuntua vaikealta purkaa tunnettaan, niin silloin suosittelen tunteiden käsittelyä taiteen keinoin tai taiteellisen ilmaisun keinoin.

Muista kuitenkin, että seisot suorassa jos valitset suoran linjan. Ei välittävät tunteet ketään järki-ihmisiä loukkaa, vaikka joskus yhteiskunnassamme tuntuukin olevan sellaista ilmapiiriä. Älä silti valehtele tunteistasi, koska silloin voit aiheuttaa traumaa muille henkilöille.

Luota itseesi ja tunne tunteeseesi ja valitse lopulta pyrkimys kohti agape-rakkautta, jolloin näet merkityksen vahvemmin kaikella elollisella etkä takerru yksittäisiin tunnekokemuksiin mieltä sairastuttavalla tavalla. En missään nimessä halua vähätellä tunteiden kanssa itsensä solmuun ajaneita ihmisiä, vaikka yritän hieman kapinoida William Shakespearen romantiikkaa vastaan, jossa sairaalloisesti kiinnytään yhteen henkilöön.

Hyvä parisuhde on silloin, kun uhkakuvat parionnelle torjutaan yhdessä, eikä jätetä toista kuseen johonkin helvetin romanttiseen kehäajatteluun toisen tunteet kieltäen. Vaikeneminen on osa vaikeinta ihastumisprosessia, koska pyörität silloin ajatuksissasi liikaa tiettyä henkilöä, vaikka moni voi pärjätä pakkomielteisen ihastumisajattelun kanssa, niin silti suosittelen avaamaan tunteita edes jollekin ja tarvittaessa hakeutua terapiaan, mutta älä ihastu liikaa terapeuttiin!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Tämän blogin suosituimmat