KimmoHoikkala Kultturelli ihminen?

Miehisiä esikuviani!

Minulla on edelleen joitakin esimerkillisiä miesesikuvia, joita ihailen, mutta silti yksikään ei nouse selvästi ylitse muiden, vaan otan jotain oppia useammilta miehiltä, jos ajattelen heidän osaamisensa ihailtavan hyväksi. Miesihanteeni on pirstaloitunut, vaikka yleensä ihailen miehiä, jotka ovat humaanein arvoin varustettuja huippuosaajia. Mieleeni tulee varusmiespalveluksesta komppanian päällikkö kapteeni Iivonen (Ilmavoimien teknillinen koulu, saapumiserä 2/98), työelämästä lähinnä nokkamies Jorma vuosilta 1997-2002 ja korkeakoululta (TTY) teknillisen mekaniikan professori Tapio Salmi vuosilta 2000-2001 ja toki myös omaelämäkertakirjaani Kuntoutujan tie (2010) esipuheen kirjoittanut ylilääkäri Hannu Lauerma. Veljiänikin ihailen jostain asioista kutakin ja ihailen myös edesmennyttä sotaveteraani-isääni, joka kuoli jo vuonna 1989.

 

Millaisia esikuvia sinulla on ollut elämässäsi?

 

Inspiroiduin täältä:

https://www.facebook.com/sankaritarinoitapojille/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Jokainen, joka kiipeää edellisten jättiläisten olkapäälle ja yltää ylemmäs, on ihailun arvoinen, ja jokainen, joka sitä yrittää, kelpaa esikuvaksi.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Mieleeni tulee esimerkiksi just professori Salmesta hänen kuolematon viisaus laskuharjoituksissa, että "teknillinen mekaniikka on niin helppoa kun ei tartte muuta kuin laskea!" :)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Hmmm... keitähän niitä ihailtavia yleviä miehiä olisi nykyajassa... varmaan Donald Trump, Vladimir Putin ja Silvio Berlusconi!

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Mun mielestä kaikenlaisten mediatyyppien pitäminen ihailtavana kertoo jotain ihmisen tyhmyystasosta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Juu, mutta valtion päämiesten kohdalla asia on toisin!

Tietenkin pitää myös huomioida, että toteamus "kertoo jotain ihmisen tyhmyystasosta" on arvovaraukseton. Siinä ei oteta kantaa kertooko se tyhmyystason korkeudesta vai alhaisuudesta.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Mitäs sanotte: fiktiivinen Sylvester Stallonen esittämä toimintasankari John Rambo - siinä vasta esikuva!

Ei siksi että hän tappoi poliiseja tai siksi että hän osasi kaikki mahdolliset konnankoukut. Eikä niiden elokuvan kakkos- ja kolmos- (ja ties kuinka monensien) osien vuoksi. Vaan siksi, että hän oikeudentuntoisena miehenä ei kertakaikkisesti suostunut antamaan periksi elokuvassa Taistelija, engl. First Blood.

Niin pahaa paikkaa ei tullutkaan että metsään kätkeytynyt Rambo olisi heittänyt hanskat tiskiin ja antautunut. Aina löytyi keino taistella tai paeta, silloinkin kun sitä ei enää uskottu löytyvän. Never give up!

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Tämän blogin suosituimmat